Křest knihy Richarda Sachera

Dne 16.června 2010 v Caffe & music bar FRANKLIN v Brně proběhl křest níže uvedené knihy Richarda Sachera, kterou křtil brněnský herec Zdeněk Junák za přítomnosti populární brněnské spisovatelky Simony Monyové a spisovatelky i básnířky Sylvy Lauerové, která od roku 1997 žije převážně na Seychelských ostrovech.

V této knize na straně 78 se dočtete v malé kapitole i o mém životním poznání …

Titulní obal knihy, která je k dostání v Brně například v Knihkupectví Dobrovský – posílám v příloze. Tady jsou i fotky na FB. Richard Sacher: Dýchla na mě smrt
(nakladatelství Brána, 2010)

Dýchla na mě smrt – tak se jmenuje pátá kniha novináře, zpěváka a moderátora Richarda Sachera, která vychází 1. června v pražském nakladatelství Brána a která bude k dostání ve většině knihkupectví v ČR a v SK a také na internetu.
Už se vám někdy stalo, že jste doslova na poslední chvíli unikli smrti? Pokud ano, pak jistě máte na co vzpomínat. Stejně tak jako osobnosti, které v této knize otevřeně popisují své strhující příběhy, z nichž vám často přeběhne mráz po zádech. Vážné autohavárie, jež by patrně nikdo jiný nepřežil, atentáty, útoky zákeřných nemocí, neuvěřitelné náhody jako například dopad balvanu z dvacetimetrové výšky metr od hlavy, mnohdy boj o holý život v nečekaně dramatických situacích – to vše jsou momenty, o nichž člověk může s odstupem času prohlásit: Tehdy na mě dýchla smrt!

„Na smrt myslím poměrně často. Je to holka, která ke mně nerozlučně patří, přestože jsem ji dosud nepožádal o ruku. Zatím statečně odolávám a jsem zvědavý, jak dlouho mi to ještě vydrží. Je mi totiž stále v patách a dýchá mi za krk v poměrně pravidelných intervalech již od dětství. Uznávám, že za tu dobu jsem si na ni už docela zvykl. Aby ne! Přežil jsem například dvě vážné autohavárie, napadení agresivním pitbulem, „atentát“ na mou osobu na pláži ve Francii, pád stromu v lese, jízdu se šíleným řidičem, jenž se předváděl, jak umí projet trasu Bratislava – Brno rychlostí 240 kilometrů v hodině, opakované fyzické útoky nebezpečného psychopata a rovněž jsem strávil hodinu o samotě s budoucím dvojnásobným vrahem. A to není zdaleka všechno,“ tvrdí Richard Sacher.

Kromě něj vzpomínají na chvíle, kdy se ocitli v ohrožení života, také spisovatelky Simona Monyová a Sylva Lauerová, sexuolog Radim Uzel, zpěváci Dalibor Janda, Milan Drobný, Martin Kocián, Věra Martinová, Petra Janů, Hana Horecká a Marcela Březinová, brněnská textařka a zpěvačka Alena Bělohoubková, hudebník a producent Karel Vágner, herec Pavel Trávníček, moderátorka Hanka Švejnohová, kouzelník Pavel Kožíšek, režisér a scenárista Marek Dobeš, mim a bavič Václav Upír Krejčí, malíř Reon Argondian, astroložka a spisovatelka Olga Krumlovská a řada dalších osobností.

Zajímavým bonusem je rozhovor s předním českým psychotronikem Stanislavem Brázdou (Stanley Bradleay), který se tématem smrti dopodrobna zabývá a který nejrůznější poznatky a zkušenosti využívá (a získává) nejen ve své poradně a při skupinových terapiích, ale zároveň píše studie a knihy zabývající se smrtí a „tajemnými“ záležitostmi, jež jsou s ní spojeny.

MOC: 249 Kč

Předchozí knihy Richarda Sachera:
Byl jsem bulvární novinář (Otakar II., 2000)
Karel Svoboda (Brána, 2008)
Válka celebrit (Deus, 2009)
Schůzky s tajemnem (Deus, 2009)